Meteen naar de inhoud
Home » West-Brabant Basketball GIANTS

West-Brabant Basketball GIANTS


2003 – Heden

West-Brabant Basketball GIANTS

Bergen op Zoom


De West-Brabant Basketball GIANTS, kortweg de WBB Giants zijn opgericht in 2003 en heette voorheen dus de Jumping Crabs. Voor de naam hoefde de Jumping Crabs in principe niet te veranderen! De Jumping Crabs hadden onder deze naam ook al successen behaald en naamsbekendheid bestond dus al. Maar de oprichting van het professionele Eredivisieteam, de WCCA Giants, zorgde voor een enorme aantrekkingskracht, bij de toen nog Jumping Crabs, dat het wijslijk was om in dit succes mee te gaan! En dat bleek ook. De Jumping Crabs heette vanaf nu de West-Brabant Basketball GIANTS. De club bleef groeien en zo ook het sportieve succes! De WBB Giants waren opgericht met als sterke fundering genaamd Jumping Crabs!


BN de Stem, 2016
Bekijk de volledige foto door op de foto te klikken

Bekijk de volledige foto door op de foto te klikken


Heb jij ook leuke herinneringen aan de WBB Giants? Stuur dan je herinnering naar ons op. Dat mogen verhaaltjes zijn, foto’s of filmpjes. Geen probleem, wij zorgen ervoor dat een mooi plekje op deze site krijgt! Zo kan iedereen genieten van dat tijdsmoment!


Heren 1 WBB Giants kampioen na overwinning op DAS Delft

Bekijk de volledige foto door op de foto te klikken


In 2016 reisde het Eredivisie-talententeam U14 van de West-Brabant Basketball Giants naar het verre China om daar meerdere wedstrijden te spelen tegen Chinese Universiteitsteams. Een wereldreis voor onze Crabben met bij terugkeer een geweldige ervaring én sportief succes! Druk op de button hieronder en lees hun verslag!

WBB Giants in Beijing China 2016

Berrege meets the United States

Bekijk de gehele foto door op de foto te klikken


Bekijk de gehele foto door op de foto te klikken


De Jeugd heeft de Toekomst!


Bekijk de gehele foto door op de foto te klikken

Marcel en Kees coachen de toekomst!

Proost Dames!

Reüniefoto van het succesvolle maar vooral gezellige en trouwe, “oud” Dames 1 WBB Giants!


Ursula van den Boom

*7 Augustus 1968 – 1 April 2022


Ursula’s team Junioren 1 WBB Giants

Adriaan Leyte & Marc van Teteringen

In februari 2017 ging U16, het Eredivisieteam van de WBB Giants, on tour in de Verenigde Staten! Van New York naar o.a New Jersey, Newark, Philadelphia, Washington DC, Maryland om te Basketballen tegen de kenners van dit mooie spel!

Marc van Teteringe & Adriaan Leyte

Good old Gie de Ridder!

Bekijk de gehele foto door op de foto te klikken

Bekijk de gehele foto door op de foto te klikken

Marc van Teteringen met zijn pupillen

ZomerAvond Basketball Competitie

De Z A B C (zomeravond basketbal competitie) wordt al sinds eind jaren zeventig van de vorige eeuw op de buiten veldjes van onze stad gespeeld. Eind mei treden dan allerlei vrienden/familie en of bedrijven teams voor 4 weken met elkaar in het strijdperk. De meest opvallende afwijkingen van het reguliere spelletje zijn dat er met mix teams (minimaal 2 dames in het veld) wordt gespeeld en dat elk team maar maximaal 3 nbb leden (max 2 in het veld) mag bevatten. We spelen op doordeweekse dagen op het veldje van de Boulevard ’s avonds van 19.00 uur tot 22.00 uur. Dit jaar willen we ivm het 50 jarig jubileum ook oud leden en oude Z A B C teams uitnodigen en een aparte poule creëren waar alleen maar zone mag worden verdedigd voor een rustiger en nog vriendschappelijker wedstrijd verloop. De inschrijving start begin april en voor meer info kan je terecht bij Arno, Steven of Ton. Tot dan👍 (foto: Ton de Bont)


Dé trouwe organisatie van de Z A B C !


BN de Stem, 23 juni 2022

Bergs talent in de VS!

Bas Leyte

Ja, Bergs talent spelende op het hoogste College Basketball niveau in de Verenigde Staten! De bakermat van het Basketball. Bas Leyte is zijn naam en inderdaad, de zoon van Adriaan Leyte. Hij scoorde hier al hoge ogen in zijn jeugd jaren. Spelende voor het Eredivisieteam van de WBB Giants én voor het Nederlands Nationale Team! Bas speelt bij de UNCG Greensboro Spartans in de NCAA, de kraamkamer van de NBA! We blijven Bas natuurlijk volgen op de tv zoals bij ESPN en via het internet. Het gaat geweldig met Bas en wij allen hopen dat hij het ver zal schoppen in deze Basketball wereld! (Foto: Bas Leyte)

Bas Leyte spelend in de Verenigde Staten, 2020.


W B B GIANTS INTERNATIONAAL

WBB Giants, China 2016

Giants on the Chinees wall

de Coaches Adriaan & Marc 2017

Newark, Prudential Center

WBB Giants, Verenigde Staten 2017

Giants at the skyline New York


SPORTERS VAN HET JAAR!

Bekijk de gehele foto door op de foto te klikken

Dames Senioren 1 WBB Giants KAMPIOEN!!!!!!

Bekijk de gehele foto door op de foto te klikkenWest-Brabant Basketball GIANTS, KAMPIOENEN !!

West-Brabant Basketball GIANTS

Kijk ook op de officiële website : www.wbbgiants.nl